Formy silikonowe do pieczenia – lepsze niż tradycyjne?

Każdy właściciel cukierni czy kawiarni zadaje sobie wiele pytań. Ich przedmiotem jest przede wszystkim gastronomia. Czy lepiej wybrać ten produkt czy może jednak nie? Takie dylematy pojawiają się także w kwestii wyboru foremek do pieczenia. Lepsze są te tradycyjne, czy może jednak silikonowe? Co przemawia na korzyść tych drugich?

1) Brak przypieczenia

Przede wszystkim warto powiedzieć, że rzadko zdarza się, że uda nam się przypiec ciasto w formie silikonowej. Tutaj raczej nie dochodzi do przypieczenia.

2) Higiena

Formy silikonowe do pieczenia także znacznie łatwiej umyć. Nic do nich nie przywiera, nie musimy ich smarować tłuszczem, ani wykładać papierem do pieczenia. Wystarczy tu ściereczka, ciepła woda i płyn do mycia i gotowe ! Oczywiście dobrej jakości formy silikonowe do pieczenia możemy także włożyć do zmywarki!

3) Łatwość wyjmowania

Warto także dodać, że w związku z tym, że nic się nie przypieka oraz z uwagi na elastyczność foremek silikonowych nie ma tutaj żadnego problemu z wyjmowaniem wypieków z foremki. Nie ma zatem obawy, że ciasto się pokruszy, że coś się odłamie itd.

Jak zatem widać formy silikonowe do pieczenia mają naprawdę sporo zalet. Warto zatem rozważyć ich zakup do swojej cukierni – umili to pracę pracownikom i sprawi, że wszelkie wypieki będą jeszcze wyżej cenione przez klientów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *